Fröken sverige!

Som ni redan vet är min syster 
vackrast i världen!
 Rösta här
http://frokensverige.se/dinRost.php


Rosa 20-åringar!

Jag är tillbaka på jobbet efter en riktigt bra helg!

Jag och Ida lyckades genomföra vårt rosa-party-projekt tillslut och jag hade en trevlig kväll!

Ett litet förtydligande bara för de som kanske har missförstått det här med en födelsedagsfest: När man planerar och bjuder på mat och dricka brukar det ofta vara så att man anpassar mängden till antal personer. Det är det som är själva vitsen med OSA (som förövrigt betyder: om svar anhålles, man förväntas alltså höra av sig med ett besked om man kommer eller inte). Att tacka "JA" be tyder att man ska dyka upp, för att vara övertydlig. Och för den som inte riktigt har varit uppmärksam på engelska lektionen: Attending har samma innebörd som jag kommer .
Nog tjatat!

Jag är verkligen glad över att jag har så många underbara kompisar som ville vara med i lördags. Blir helt rörd när jag tänker på alla som har tänkt efter och köpt en present och klätt sig i rosa! Så otroligt gulligt! Jag önskar att jag kunde göra en liten repris på lördagskvällen. Tack så hemskt mycket till alla er som var där!


Jag, i min rosa och otroligt korta klänning.


Coola gänget!


Min festfixarkompanjon med en god och en äcklig drink!


Martin Björk-älskaren, golfarn och otroligt bekväma katten!


Värt att fira!


Skärtorsdagen är verkligen värd att fira! Det gör Ida och jag!

För den som har tid över..


Du heter: Martina Engwall

Smeknamn: Tinis av mamma, mina kusiner och moster, tiny av Ida och tarzan, fisonoxe, fisen, gumman, ...osv av Robin.  

Beroende av: Popcorn

Vad tror folk om dig? Endel tror att jag är osmart, tyvärr, endel bitchig (jag kan se ganska arg ut eftersom jag rynkar pannan när jag går och funderar.) Hoppas några tror att jag är rolig och snäll också. :D

Vad får du oftast komplimanger för? Mitt hår. Haha, nej jag skojade! Verkligen inte. Nej men jag vet inte, det var länge sen jag hörde nåt. Robin brukar ge mig komplimanger när jag diskar..

Vad säger du för att imponera på någon? Jag är ironisk och skämtar, ibland kan det bli för mycket. Ibland blir det bra. Haha! Eller imponera och imponera. Jag skulle snarare kalla det en "ice breaker".
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Sånt glömmer jag aldrig, min sköna:)!".

Var bor du? Norrköping, Söderköping, Åby..

Äger du några Converse? Nej.

Sprit, cider, vin eller öl? Det går nog ner vilket som.. Helst vin, dock.

Brukar du bli för full? Nja, oftast inte. Det blir så tråkigt när det blir för mycket. Men det kan väl hända, då har jag dock en instinkt som säger åt mig att gå och hämta jackan, hoppa in i en taxi och åka hem! 

Vad har du för mobiloperatör? 3

Är du allergisk mot något? Apelisin, kiwi och endel andra sådana frukter. Men det brukar gå bra i liten mängd.

Hur svarar du i mobilen? "Hallåå" om det är någon jag känner och "Hej det är Martina" om det är någon jag inte känner.

Vem ringde du senast? Robin

Vad sa den du senast pratade med i telefonen? För att påminna honom om att flytta bilen eftersom det är gatusopning på vår gata idag!

Antal timmar sömn i natt: 6 ½  timmar.

Sov du ensam? Nej.

Brukar du komma i tid? Tyvärr är jag ofta lite sen..Som den tidsoptimist jag är!

När blev du fotad senast? Det måste nog varit två veckor sedan.. hos Becca.
Närmare bestämt denna:


Hur känner du dig nu? Ganska trött och alldeles för mätt kl halv tio på morgonen. De bjuder på äggmacka idag på jobbet och igår och idag har det stått ett påskägg farligt nära min plats på jobbet, som
ständigt fylls på med mer godis..

Vanligaste färg på dina kläder? Utan tvekan svart. Men just nu är jag så himla sugen på färg!

Vad tycker du om fötter? Det är bland det äckligaste jag vet. Alla som känner mig vet att en fot i princip kan få mig att gråta. Min fobi har dock blivit bättre under de senaste åren.

Vad saknar du? Kanske skulle gå och norpa en godis till ur påskägget....?

Hade du en bra kväll igår? Ja! Robin och jag skulle gått ut och äta. Men eftersom Robin tycker att det känns onödigt att äta ute eftersom man redan har ätit upp allt när man ska betala och då känns det som man betalar för ingenting (jag håller inte med) så lagade han en pastarätt med champinjoner, gorgonzola och gräddsås till oss. :)


Robin med sin älskling.. (ölen)

Favoritdryck på morgonen? Om smothie räknas som dryck så är det definitivt det, för det äter jag avrje morgon. Annars dricker jag nästan jämt grönt guava te.

Är du blyg? Nej det skulle jag inte kalla mig. Men jag är nog mer blyg än jag egentligen visar.

Sysslar du med någon idrott? Jag har alltid varit aktiv. Men just nu är den enda motionen jag utför den jag får när jag rör mig mellan min plats och påskägget (det var ett himla tjat om det där påskägget, tänker ni. Men ja, det är en ganska stor händelse på jobbet faktiskt)

Är du nöjd med ditt liv? Både och. Eller nja. Jag har inte alls gjort det som jag verkligen vill. Men samtidigt har jag utnyttjat min tid efter studenten bra. Jag har jobbat och sparat pengar som kommer att vara välbehövliga under studieperioden..

Vad gör du i morgon? Jag känner verkligen för att åka på en pic nic och grilla, kanske påskpyssla lite och ta en runda på stan.. Tror dock att det kommer sluta med en morgonpromenad och en dag framför rachel ray och repriser på top model avsnitt som jag redan har sett. Jag tror alla mina kompisar, inklusive Robin, har andra planer..

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Väldigt olika från vecka till vecka. Det kan vara allt ifrån några hundralappar till några tusenlappar..

Vad längtar du till? Min första lediga sommar på typ 5 år. Kroatienresan med pappa och Hedvig blir en höjdpunkt!
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja, väldigt få som jag verkligen skulle kalla äkta vänner.

Du samlar på? Ingenting, usch! Känns som att det bara är folk med lite skäggstubb och blubbig mage med smurfar i originalförpackning som håller på med sånt. Omväxling förnöjer, är mitt koncept! 

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Hedvig eller mamma eller Ida.

Vilken tid gick du upp idag? 06.30

Har du sovit i din egen säng inatt? Ja.

Har du strumpor på dig nu? Strumpbyxor.. så ja typ..

Är det okej att gråta? Ja det tycker jag! Men jag gillar itne attg gråta helt i onödan. Då blir det svårt att ta det på allvar om det verkligen är något allvarligt.

När grät du senast? Det var nog ovanligt länge sen faktiskt. (Om man inte räknar med de tårarna som jag klämde ut på city gross helt utan anledning bara för att bevisa för Robin att jag kunde!)

Vad skulle du göra om du vann en miljon? Leta efter ett sommarställe, ta ett lån och köpa det!

Bär du glasögon eller linser? Nej

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Det beror på. Ett märkes plagg håller i allmänhet längre eftersom det oftast är bättre kvalitét. Av erfarenhet kan jag säga att de plagg som jag köpt som varit lite dyrare har jag varit nöjd med länge och använt tillräckligt mycket för att det ska löna sig att lägga lite mer! Men jag gillar att blanda.

När går du upp ur sängen en helgmorgon? Min hjärna har fått en knäpp. Jag har börjat vakna vid sju tiden på helgdagar. VÄLDIGT frustrerande!

Har du piercing? Nej. (Bara i öronen, i femman var det modern att ha ett tredje hål. Ett till i örat alltså. Det var en trend som jag hakade på. Jag har därför två hål i vänster öra. Det tredje sitter alldeles för nära det "riktiga hålet" och jag använder det aldrig. Konstigt nog har det inte växt igen.) Hm, den där sista meningen skulle kunna misstolkas i ett annat sammanhang.

Vill du gifta dig? Absolut!

Vill du ha barn? Ja, två eller tre.

Är du bra på att laga mat? Ja.. Jag har mina specialiteter!

Är du flygrädd? Bortsett från nödlandningen på azorerna, nej!

Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten.

Tycker du om sushi? Som en liten förrätt.. Mm, men som huvudrätt. Nej.

Vad äter du helst när du ser på film? Popcorn!

Bor dina föräldrar tillsammans? Nej.

Har du tandläkarskräck? Nej. Hade varit lite problematiskt eftersom mina föräldrar arbetar som det.

Är du morgon- eller kvällsmänniska? Både och måste jag säga. Som liten var jag definitivt kvällsmänniska. Men nu gillar jag inte ens att ligga och dra mig. Däremot kan jag uppslatta en seg morgon med lång frukost och en promenad eller en sen kväll med film och popcorn.   

Vilken ögonfärg har du? Diskvattenfärgade..? Nej men blå.


Nämen vad ser jag? Är det lilla partymartina som har krupit fram
under dagen? Japp! Jag ska genast ta vara på detta och ikväll blir det
något slags firande av.. skärtorsdagen! :)

Hejdå!


Martinas Självbiografi - post it lappen.

Jag har verkligen tappat sugen för att blogga ett tag. Inte bara för att min liv helt enkelt inte erbjuder tillräckligt mycket för att ens fylla en post- it lapp. Utan också för att jag helt enkelt inte har haft lust.

Men nu kliar det lite i fingrarna för att sätta igång med skrivandet. Inte bara i bloggen, utan annars också. Jag har alltid gillat att skriva och har så länge jag kan minnas skrivit dagobok med jämna mellanrum. Jag skulle så gärna vlija skriva en bok. Så himla kul! Men som sagt, post-it problemet kvarstår. En bok ska ju helst vara längre än så.

Hur som helst...

Idag får jag sluta tidigare och ska uträtta följande:
- Sola
- Ev köpa löshår att fylla ut mitt hår som har samma omkrets som mitt pekfinger just nu.
- Kolla efter en påskpresent till mig själv på stan
- Köpa en flaska rosévin.. eller två.
- Ringa min frisörGlad påsk!